2022-03-15 08:57:45• hírek • Bede Emőke

Keddtől változik a látogatási rend a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház tájékoztatása szerint március 15-től változik az eddig érvényben levő látogatási rend, így a hozzátartozók naponta 14 és 17 óra között kereshetik fel a beutalt pácienseket. Fontos azonban tudni, hogy az újszülött osztályra és a pediátriára ez nem érvényes, ezeken továbbra sem fogadják a látogatókat.

Van ugyanakkor néhány olyan osztály is, melynek látogatási rendje eltér az általánostól:

  • Az intenzív osztályon fekvő betegeket 12 és 16 óra között lehet meglátogatni, viszont egy-egy ilyen alkalom nem tarthat tovább 5 percnél
  • Intenzív terápiás újszülött- és koraszülött osztály: 16 és 17 óra között
  • Fertőző betegségek osztálya: 12 és 14 óra között
  • Szülészeti osztály: hétfőtől péntekig 16 és 17 óra között, hétvégén 12 és 14 óra között. Az osztályra a belépés tilos, a látogatásra továbbra is az erre kijelölt helyen, az osztály előtt van lehetőség.

Mindazoknak, akik bentfekvő szeretteiket látogatnák meg, érdemes néhány alapszabályt szem előtt tartani. Egy páciens egyszerre csak egy látogatót fogadhat, egy látogatás pedig legfeljebb 15 percig tarthat. A kórházban kötelező a megfelelő védőfelszerelés viselete (egyszeri használatos köpeny és cipővédő, szájmaszk), és a kórházba, illetve osztályokra való belépés előtt kötelező a kéz fertőtlenítése is. A kórház / osztály elhagyása előtt a védőöltözetet le kell venni, és a kifejezetten erre a célra kijelölt szemetesbe kell dobni, illetve a kéz fertőtlenítését kifelé menet meg kell ismételni. A szájmaszk viselete a teljes kórházi tartózkodás ideje alatt kötelező.


Az egészségügyi intézmény arról is tájékoztat, hogy a kiutalt páciensekért (gyerekek vagy segítséget igénylő felnőttek) érkező hozzátartozók az adott napra vonatkozó kiutalási összesítés alapján mehetnek be a kórházba. A táblázatot a főorvos minden nap 11 és 14 óra között készíti el és írja alá.


A különféle kivonatokkal és igazolásokkal kapcsolatban a kórház közölte azt is, hogy

  • az újszülöttek hozzátartozói hétfőn, szerdán és pénteken 7:30 és 9:30 között jelentkezhetnek a születési anyakönyvi kivonatért,
  • az elhunytak szerettei a halottvizsgálati bizonyítványért az anatómiai patológiai szolgálatot minden hétköznap 8-tól 13 óráig, az érintett osztályt pedig reggel 8 órától kereshetik fel.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: